Monddoekjes / Brillenpoetsdoekjes

Duurzame babyuitzet koop je bij Studio Stof&Draad

Bij Studio Stof&Draad vinden we het belangrijk om duurzaam met materialen om te gaan. Tijdens het maken van jouw babyuitzet blijft er altijd stof over, die bewaard wordt. Deze reststukken worden gebruikt om no-waste producten van te maken. Producten die ervoor zorgen dat de afvalberg beperkt blijft. Zo is ook het monddoekje of brillendoekje ontstaan.

 

Hydrofiele monddoekjes

Van de hydrofiele of mousseline die overblijft, worden kleine hydrofiele doekjes gemaakt. Deze monddoekjes hydrofiel zijn 30 x 30 cm en zijn hiermee kleine multidoekjes. Een hydrofiel monddoekje gebruik je om je kindje schoon te maken na het eten, maar kun je ook gebruiken in plaats van een washandje in bad.

 

Kleine hydrofiele doekjes in bad

De monddoekjes zijn ideaal om te gebruiken tijdens het badje van je baby of als je met hem onder de douche gaat. In het badje is het een goede vervanging voor het washandje. Doordat je je hand niet in het kleine hydrofieldoekje hoeft te stoppen, heb je het monddoekje veel sneller gebruikt.

 

Hydrofiel monddoekje onder de douche

Ga je met je baby onder de douche, dan moet je hem goed vasthouden, anders glibbert hij alle kanten op. Zeker als je hem al ingezeept hebt. Om meer grip te krijgen op je baby leg je een klein hydrofiel doekje tegen zijn lijfje en houd je hem daarmee vast. Zo glibbert je baby niet meer weg en kun je met een gerust hart samen douchen! Doordat het doekje 30 x 30 cm is, is hij niet te groot en niet te klein voor gebruik onder de douche.

 

Hydrofiel brillenpoetsdoekje

Het hydrofiel monddoekje 30 x 30 cm is uitstekend te gebruiken als brillendoekje. Het brillenpoetsdoekje is zacht en beschadigt je bril niet. Als je goed oplet bij de opticien als hij je bril schoonmaakt, zie je ook dat hij een grote hydrofiele doek gebruikt. Zo’n grote doek is niet zo makkelijk om altijd in je woonkamer te hebben. Het kleine hydrofiel brillenpoetsdoekje van 30 x 30 cm berg je makkelijker op in je brillenkoker, of in een laatje bij de brillenpoetsspray.

 

Brillendoekje wassen

Wil je niet dat je brillendoekje of hydrofiele monddoekje verder krimpt? Was hem dan op 40 graden. Maar op 60 graden kunnen de hydrofiele doekjes ook zeker gewassen worden! Ben je bang om het kleine doekje kwijt te raken in de was, was hem dan in een waszakje. Maar ook zonder waszakje gaat het prima.