Badcapes

De mooiste badcape voor je baby!

Wat is er nou leuker dan een badcape zelf samenstellen in een  combinatie die jij mooi vind? Een badcape waar je blij van wordt elke keer als je hem ziet en weer mag gebruiken? Niets toch? Of, nou ja, een badcape met naam wellicht. Gelukkig kun je bij Studio Stof&Draad je badcape zelf samenstellen én de naam er op laten borduren!

 

Badcape zelf samenstellen

Om de badcape zelf samen te stellen kies je voor een hydrofiel met een leuke print en combineer je deze met een kleur wafelstof of (effen) hydrofiel die past bij de kleuren in de hydrofiel van de badcape, of juist voor een kleur die jou aanspreekt.

 

Badcape met naam geborduurd

Naast dat je de badcape zelf samenstelt, kun je ook kiezen voor het laten borduren van de naam van je baby op de zelf samenstellen badcape. De naam wordt in de wafelstof kant van de capuchon geborduurd. Voor de badcape met naam kies je uit 10 verschillende lettertypes en 16 verschillende kleuren borduurgaren. Deze kleuren komen zo veel mogelijk overeen met de kleuren wafelstof.

 

Hydrofiel badcape met naam geborduurd

Bij de handgemaakte badcape hydrofiel kies je zelf aan welke zijde van de hydrofiel je de naam laat borduren. Doordat aan beide kanten van de badcape hydrofiel zit, is hij ook goed omgekeerd te gebruiken. De naam wordt enkel aan de gekozen zijde geborduurd, zodat je aan de binnenkant van de capuchon de borduring niet ziet.

 

Waarom geen badstof badcape?

Ik heb ervoor gekozen om geen badstof te gebruiken voor de badcape, maar juist wafelstof. Nu denk je misschien, maar badstof neemt toch veel meer vocht op? Door de open structuur van wafelstof neemt deze stof net zoveel vocht op als badstof. Ook is het in meer kleuren te verkrijgen en wat lichter dan badstof. En zeg nou eerlijk, het ziet er toch ook veel leuker uit?

 

Badcape van hydrofiel en wafelstof

Als je de badcape zelf gaat samenstellen, wordt de binnenzijde van hydrofiel gemaakt. Hydrofiel neemt vocht goed op en droogt snel. Een ideale keuze dus! Door de hydrofiele badcape te combineren met de warmere wafelstof warmt je kind sneller op nadat hij uit het bad, zwembad of water komt. Want ook al is het hoogzomer, opwarmen moet je kind altijd.

 

Badcape hydrofiel

Naast de badcape met hydrofiel en wafelstof, heb je ook de keuze om een dunnere zomer badcape hydrofiel samen te stellen. Deze hydrofiel badcape wordt gemaakt van 2 lagen hydrofiel en is heerlijk dun. De hydrofiele badcape droogt snel en is lekker luchtig in de zomer.

 

Waarom een grote badcape?

Door een badcape te gebruiken na het douchen of badderen, maak je de overgang tussen het warme water en de koude kamer een stuk makkelijker. Je kindje kan in de grote badcape zelf samenstellen acclimatiseren, op temperatuur komen, voordat jij verder gaat met het aankleden. Geen huilende baby of peuter meer, maar een kind dat eerst weer warm en rustig mag worden voordat je de luier en kleertjes aan doet.

 

Peuter badcape

De grote badcape is de ideale peuter badcape. Of je nou kiest voor een peuter badcape van 90 cm of een peuter badcape van 100 cm, je helpt je peuter op temperatuur komen in de peuter badcape. En is hij al wat groter, dan heb je hem heel erg snel afgedroogd! Door de capuchon over zijn hoofd te bewegen heb je je peuter namelijk al voor de helft afgedroogd en warm gekregen.

 

Grote badcape zelf samenstellen

Voor de grote badcapes zelf samenstellen heb je de keuze uit vier verschillende maten. Voor de allerkleinste kinderen kies je een badcape van 75 cm. Deze is geschikt vanaf de geboorte en ook als wikkeldeken te gebruiken. Zoek je een kraamcadeau of wil je net een wat grotere badcape hebben? Kies dan de badcape van 90 cm. Deze is te gebruiken vanaf 3 maanden tot en met 8 of 9 jaar. Daarom kies je als kraamcadeau voor een grote badcape met naam van 90 cm! Voor kinderen vanaf 1 jaar tot 10 jaar kies je voor een badcape van 100 cm. Wil je nog een badcape gebruiken als je kind nog groter is? Kies dan voor een badcape van 120 cm. Daar kom je de pubertijd wel mee door!

 

Grote badcape voor kinderen met een fysieke beperking

Ook voor kinderen met een fysieke beperking die geholpen moeten worden met het afdrogen, is de grote badcape een uitkomst! Kies dan gedurende de kindertijd voor een grote badcape van 100x100 en voor een grote badcape van 120 cm vanaf 10 jaar. Zo kun je zelf je kind nog lang helpen nadat hij in de douche of bad is geweest. Wikkel je kind na het douchen of badderen in de badcape en het afdrogen is al bijna gebeurd. Makkelijk voor jou én voor je kind!

grote badcape zelf samenstellen jongen meisje
Grote badcape zelf samenstellen
grote badcape met naam kraamcadeau