Wikkeldekens

Wikkeldeken voor de pasgeboren baby

Als je baby net geboren is, is de overgang van de warme buik (37 graden) naar de koudere omgeving (ergens rond de 20 graden) erg groot. Je kunt je dan vast ook voorstellen dat hij echt wel moeite moet doen om zichzelf op zijn eigen warme temperatuur van 37 graden te houden. Daarom gebruik je de eerste tijd een wikkeldeken voor je baby, om hem te helpen zichzelf op temperatuur te houden.

 

Handgemaakte baby omslagdoek

De wikkeldeken van Studio Stof&Draad wordt met de handgemaakt. Zo heb je altijd een unieke omslagdoek om je baby in te wikkelen. Je kiest zelf de print uit waarin hij wordt gemaakt, en ook voor de buitenkant heb je de keus uit mooie kleuren wafelstof, fleece of teddy/borg. Mix & match zo zelf een wikkeldeken die bij jou past, waar jij vrolijk van wordt en ik zet het voor jou in elkaar!

 

Wikkeldeken met hydrofiel

Alle wikkeldekens worden gemaakt met een print in hydrofiele stof. Deze stof is lekker zacht en hoeft niet gestreken te worden. Ook neemt de hydrofiel met print vocht goed op, waardoor je hem ook als badcape kunt gebruiken.

 

Baby omslagdoek zelf samenstellen

Bij Studio Stof&Draad worden alle wikkeldekens naar wens en met de hand gemaakt. Zo heeft de baby wikkeldeken altijd een persoonlijk karakter: je kiest immers zelf welke print er op komt en met welke kleur dit gecombineerd wordt. Laat de naam op de wikkeldeken borduren voor een nog persoonlijker tintje aan de baby omslagdoek.

 

Zomer wikkeldeken

Baby’s worden in alle jaargetijden geboren. Daarom heb je de keus uit verschillende diktes stof om te combineren met de hydrofiel met print. Voor de zomer is de wafelstof de beste keuze. Deze stof heeft een structuur die open is en neemt, net als de hydrofiel, vocht goed op. De zomer omslagdoek kun je dan ook goed gebruiken als badcape.

 

Baby omslagdoek voorjaar en herfst

Het voorjaar en de herfst zijn een stuk kouder dan de zomer. Zelf heb je dan meestal meer lagen kleding aan, dus is het voor je pasgeboren baby ook fijn als hij een warmere omslagdoek om zich heen heeft. De fleece wikkeldeken is dan ideaal. Fleece is een wat dichtere stof, maar ook vrij dun en zacht. De fleece die gebruikt wordt is van 100% katoen, dus je hoeft niet snel bang te zijn voor warmtestuwing. Ook niet als je de baby wikkeldeken hartje zomer gebruikt.

 

Baby wikkeldeken in de winter

De winter is doorgaans het koudste jaargetijde. Wanneer we zelf in dikke truien rond lopen is het ook nodig om je baby warmer te kunnen houden. In de winter is een baby wikkeldeken met een teddy of borg voering de warmste optie. De teddy is van 100% katoen, een natuurlijke stof die ervoor zorgt dat je baby zijn warmte goed kwijt kan.

 

Omkeerbare baby wikkeldeken

Alle baby omslagdoeken zijn om te keren. Kies zelf of je de print aan de binnenkant of buitenkant van de wikkeldeken gebruikt. De hydrofiel, fleece en teddy zijn allemaal heerlijke zachte stoffen voor de huid van de baby.

 

Wikkeldeken met naam geborduurd

Gepersonaliseerde wikkeldekens zijn extra leuk omdat je zo de naam van de baby makkelijk kenbaar kan maken op de eerste foto die je deelt. Maar ook als je op kraamvisite gaat is een wikkeldeken met naam geborduurd een uniek en persoonlijk kraamcadeau. De naam van de baby wordt in de capuchon geborduurd. Bij de fleece en teddy wikkeldekens kies je aan welke kant (hydrofiel of fleece/teddy) je de naam laat borduren. Bij de wafel baby omslagdoek / badcape wordt de naam altijd aan de kant van de wafelstof geborduurd.

Neem contact op

Baby omslagdoek wikkeldeken zelf samenstellen
baby wikkeldeken met naam geborduurd