Duurzaamheid

De stoffen die ik gebruik zijn voorzien van een Oeko-Tex Standard 100 keurmerk. Dit is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. Vanwege die invalshoek stelt Oeko-Tex wel eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals schadelijke kleurstoffen. Het gaat daarbij voornamelijk om allergische reacties. De eisen voor babytextiel zijn het strengst.
Als bedrijven tenminste 30% van hun productie gecertificeerd hebben volgens de Oeko-Tex Standard 100 én zij voldoen aan aanvullende criteria op het gebied van verantwoord produceren, kunnen zij in aanmerking komen voor Ökotex standard 100 certificering. Het bedrijf moet dan bijvoorbeeld aantonen dat er geen milieuvervuilende hulp- of verfstoffen gebruikt worden, energiegebruik optimaal is en afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden. Ook mag er geen sprake zijn van kinderarbeid, geen stof- en geluidsoverlast veroorzaakt worden en moeten medewerkers een veilige werkplek hebben.

 

 

Verder vind ik het belangrijk om zo min mogelijk afval te produceren.Daarom worden verpakkingen die ik ontvang hergebruikt voor jouw bestelling.

 

Alles is handgemaakt, waardoor ik zo veel mogelijk van de stoffen wil gebruiken. Van resten kunnen vaak nog kleine producten worden gemaakt, zoals de Scrunchies en Wasbare Snoetenpoetsers.

Andere (grotere) restanten stof gaan naar iemand die naait voor sterrenkindjes. Zijn er kleine restjes over, dan gaan ze naar scholen of kinderdagverblijven om mee te knutselen. Zo wordt alles op gebruikt!