• Binnen 3 werkdagen uit voorraad verzonden
  • Zelf samenstellen binnen 14 werkdagen verzonden
  • Handgemaakte babyuitzet
  • Origineel kraamcadeau

Duurzaamheid

De stoffen die ik gebruik zijn voorzien van een Oeko-Tex Standard 100 keurmerk. Dit is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. Vanwege die invalshoek stelt Oeko-Tex wel eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals schadelijke kleurstoffen. Het gaat daarbij voornamelijk om allergische reacties. De eisen voor babytextiel zijn het strengst.
Als bedrijven tenminste 30% van hun productie gecertificeerd hebben volgens de Oeko-Tex Standard 100 én zij voldoen aan aanvullende criteria op het gebied van verantwoord produceren, kunnen zij in aanmerking komen voor Ökotex standard 100 certificering. Het bedrijf moet dan bijvoorbeeld aantonen dat er geen milieuvervuilende hulp- of verfstoffen gebruikt worden, energiegebruik optimaal is en afvalwater en uitstoot goed verwerkt worden. Ook mag er geen sprake zijn van kinderarbeid, geen stof- en geluidsoverlast veroorzaakt worden en moeten medewerkers een veilige werkplek hebben.

 

De Exclusives worden volledig duurzaam en met deels biologische stoffen gemaakt. Deze collectie en de informatie hierover vind je hier.

 

Verder vind ik het belangrijk om zo min mogelijk afval te produceren.Daarom worden verpakkingen die wij ontvangen hergebruikt voor jouw bestelling.

Alles is handgemaakt, waardoor ik zo veel mogelijk van de stoffen wil gebruiken. Van resten kunnen vaak nog kleine producten worden gemaakt, zoals de Scrunchies en Wasbare Snoetenpoetsers.

Heb ik dan nog stof over, dan gaat het naar een school, een kinderdagverblijf of iemand anders die graag knutselt.

Zo zorgen we er samen voor dat er zo min mogelijk afval overblijft!